Objevte přidanou hodnotu investičního poradce

Zobrazeno: 120

Je to sotva týden, co mě překvapil můj klient dotazem, jestli spolu můžeme řešit i pojištění a investice jeho rodiny? Sice se prý o tom celkem nedávno bavil s jiným poradcem (snad už šestým v řadě), ale nezdálo se mu, že by tomu rozuměl.

Dobře, pojďme se oprostit od toho, že ne každý finančník rozumí každé oblasti na 100 %. Ale co mě zaráží je – proč se klienti spokojí s tak nízkou úrovní služeb? Všechno odkývou a podepíšou, i když sami cítí, že jim to nesedí… Znalosti a zkušenosti investičního poradce se totiž podepisují na úspěchu vašeho investování.

Chybami se člověk učí

Mám tu v zásobě pár příkladů z posledního měsíce (z pohledu klientů):

  • Investice mi sjednal nástupce po předchozím poradci, ale působil na mě tak nevěrohodně, že už ho radši nechci nikdy vidět.
  • Poradce mě při sjednání smlouvy „zapomněl“ informovat o poplatku skoro 50 tisíc Kč.
  • Mám poradce z firmy XYZ, jen jsme spolu už 6 let nemluvili a nebere mi telefon.
  • Dostal nás s rodinou na starosti nový investiční specialita, ale už 4 měsíce čekám na slíbené návrhy investic…

Tak takhle ne. Investiční poradenství je stále důležitější službou pro lidi, kteří chtějí správně investovat a zajistit si finanční budoucnost (protože minimálně s důchody to vypadá dost bídně). A není to nikdo jiný než poradce, kdo jim má s hledáním nejvhodnější možnosti, kam prostředky vložit, pomoc.

Když něco slíbím, tak to taky dodržím

V mé vlastní praxi se řídím zcela jednoduchými základními kroky, které fungují téměř vždy a ještě k tomu dlouhodobě.

  • Když o něčem mluvím, snažím se znát i detaily. Když jdeme do hloubky, klidně se přiznám že nevím, ale zjistím. A pak to opravdu udělám.
  • Nebojím se ukázat jako příklady z praxe vlastní pojistky/investice apod. O čem mluvím, to sám využívám.
  • Každá mince má 2 strany, i co se týče poplatků, nevýhod a rizik. Dávám je v rámci analýzy vědět rovnou, stejně na ně každý přijde.
  • S novými klienty se domlouvám na termínech pravidelných schůzek a kontaktů, na zprávy a telefonáty vždycky reaguji.
  • Cokoliv slíbím, bezpodmínečně splním. Důvěru má každý z nás jen jednu.

Myslím si, že je ve financích obrovský prostor pro další zvyšování kvality a tudíž taky pro další nové poradce a odborníky. Protože těch opravdu kvalitních je podle toho, co jsem si vyslechl od mých klientů, menšina.

Investovat s poradcem nebo se vydat do světa financí na vlastní pěst?

Investování sice není raketová věda a s moderními aplikacemi má jeden pocit, že po cestě k prvnímu milionu stačí trocha trpělivosti a rady influencerů, ale…Tak jako je rozdíl, jestli si necháte postavit dům nebo na staveništi strávíte mládí, dobrý investiční pordce vám pomůže vytyčit cíl, nasměruje vás a dohlédne na to, abyste zdárně došli tam, kam jdete.

Mohlo by vás zajímat: Chcete začít investovat? Nejprve si vybudujte rezervy

Než se pustíte do investování, odpovězte si na úplně základní otázky (proč chcete investovat, jaké máte cíle, horizont a s jakým rizikem se do toho pustíte). Tomu se říká investiční plán a bez něj byste se mohli ve finančním bludišti nadobro ztratit (nebo podlehnout emocím a zbrkle peníze vybrat ještě před dosažením cíle).

Výhodou spolupráce s investičním poradcem je jeho nezávislost a zkušenosti. Dobrý poradce se neustále vzdělává a sám investuje, jedině tak může klientům pomoc s výběrem nejvhodnější investiční možnosti.

Získejte partnera v investicích a ušetřete čas, který můžete věnovat jiným činnostem.

Dejte mi vědět a podíváme se na to společně


Kontaktní formulář

Prosím vyplňte svoje kontaktní údaje a my se vám ihned budeme věnovat

...